slv.alcoruguru.ru

Odprto pismo predsednika Rusije - 2. del.

Odprto pismo predsedniku Rusije - 2. del.

Ruska federacija,
Boris Gryzlov VyacheslavovichuZakazchiki EGAIS sistem šel na enostaven način - odločili, da spremljamo proizvajalce in debelo del trga z alkoholom, saj so fizično manjše: obstaja približno 300 na debelo in 2.000 destilarn v Rusiji.

Spomnimo - zakonito, plačevanje davkov.
Toda ob istem času preko trgovanja omrežja teče dvakrat toliko alkohola in tekočin, ki vsebujejo alkohol, kot proizvedene v ruskih pravnih proizvajalcev.

Video: Odprto pismo predsedniku VV PUTIN

Logika narekuje - za EGAIS sistem res deluje, je treba preusmeriti na področju nadzora in računovodstva prodaje na drobno. Ves alkohol - "pravna" in "nezakonito" - tako ali drugače, vendar prehaja skozi mestih.

In zato, ker je njegov račun daje realno sliko o stanju na trgu - kar je vlada za povečanje pobiranja davkov, in "pravna" proizvajalcem, da se ukvarjajo s ponaredki, zmanjšuje njihov dobiček.
Poleg tega je drugi najpomembnejši (in nujno) korak je, da prenese obveznost za plačilo trošarine v maloprodajni mreži.

Danes so trošarine plača le "pravna" proizvajalcev. Obveznost za plačilo trošarine na "drobno", bo država za povečanje svoje zbirke vsaj 40% - ne da bi jih dvig in uvedbo drugih "stroge" ukrepe.

Še več, ta poteza ne bo vodila do splošnega zvišanja cen alkohola.
Pred Ustanovljen je bil več let, je bil EGAIS o načrtu razvijalcev, v "realnem času", za spremljanje proizvodnje in prodaje proizvodov, ki vsebujejo etilni alkohol.

Strokovnjaki ocenjujejo, da so državni proračun in udeleženci na trgu z alkoholom vlagali v razvoj in izvajanje EGAIS približno 1 milijardo ameriških dolarjev.
Vendar pa je tudi pri sistemu stroškov je bil tako "surovo", da so se v prvih mesecih njegovega izvajanja pripeljala ne samo v veliki dodatnih stroškov, ampak tudi izzvala krizo na trgu alkohola v Rusiji.

Pomanjkanje kakovosti programske opreme, pomanjkanje potrebne opreme, so neizurjen osebje ustvarili veliko težav - tako za proizvajalce in regulativnih organov - za olajšanje dela, ki je v resnici, je bil ustvarjen sistem. In v zadnjih letih opažamo nastanek številnih trendov - ki je, po našem mnenju, vodi le k nastanku druge alkoholne krize.

Video: ODPRTO PISMO PREDSEDNIKU RF 2 Stepanova Helena

Ampak to ne daje rezultate v boju proti pijanosti in alkoholizem, in ni dopolnitev proračuna države. In smo ugotovili, da je mogoče napisati odprto pismo predsednika, predsednika vlade, predsednika dume in ministra za finance.

V tem pismu, smo oblikovali nekaj osnovnih predlogov, da je večina udeležencev na trgu z alkoholom Rusija je že dolgo poskuša posredovati&hellip-
Mikhail Smirnov,
Urednik portala Alkogol.ru (alcohole.ru)
Mikhail Maksimov